A XI. Bor és Dödölle Fesztivál a város életében az év legrangosabb fesztiválja. Részben azért, mert nagy múltra tekint vissza, részben pedig azért, mert hatalmas látogatottságot vonz. Az ország minden területéről, sőt külföldről is lehet találkozni vendégekkel. Két fő témakörben lehet a versenyen indulni, az egyik a dödölle kategória, amelyben a hagyományos zalai dödöllét kell elkészíteni, illetve az alapételt továbbgondolni. Ezen kívül a nagyközönség részére kóstolási lehetőséget biztosítani és mint a több éves gyakorlat mutatja, dödölléből nem lehet eleget készíteni. A másik témakör a tájjellegű ételek kategória, ahol egy zalai hagyományos étellel lehet nevezni és természetesen itt is fontos a nagyközönség kóstoltatása. A feladat nem egyszerű, de 7 fős csapatunk jól megoldotta, ezt is. Dödölléből készítettünk hagyományos, kukoricás, paradicsomos- bazsalikomos, spenótos-fokhagymás változatot is. A tájjellegű kategóriában füstölt csülkös, tejfölös répát készítettünk hajdinás húsgombóccal, ami olyannyira jól sikerült, hogy a szakmai zsűri az előkelő I. helyre értékelte. Talán nem vagyok elfogult, ha azt gondolom, hogy a varázskonyha ismét bizonyította létjogosultságát. A kitartó, szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, tükrözve a közös munkában lelt örömet.

{phocagallery view=category|categoryid=23|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1|imageordering=9}

Az oldalt készítette és karbantartja az e-Planet